Alla inlägg under maj 2008

Av Eva - 10 maj 2008 19:41

Oj vilket kanonväder det vart idag. Vi har tagit fram utemöblerna idag. Nackdelen är att vi inte har nå´t tält iår.

ÄN iallafall...


Idag blev det hemmagjord potatissallad (som blev helt makalöst god) *skryt* -eftersom att det var jag som gjorde den :0)

John skötte såklart grillningen, och självklart fick även det högsta betyg. Pappsen var hitbjuden, så det var en jättetrevlig dag idag. Grannarna åt även dom med oss.

Till efterrätt blev det hjortron och jordgubbar med vaniljglass alt grädde.

 En helt lyckad dag med andra ord.


Åkte och gick med hundarna nyss, så nu har vi tre blöta och nöjda hundar :0)


Ha en resterande bra helg!


Av Eva - 9 maj 2008 21:13

Gokväll, har haft full rulle, trots att jag inte tränat hund *asg*


Idag har vädret vart hyfsat. Sol fast det kom en regnskur presis när vi gått klart med hundarna... Vi åkte å gick runt "banan" idag... och presis som väntat, så vad gör dom... jopp... badar.... Kira värst såklart... ner med nosen och börjar söka en sten som hon själv rev ner från slänten som hon sprang nerför för att komma till vattnet... tossiga viffa :0)


Ami visste inte riktig hur man skulle bete sej, så hon stod på behörigt avstånd, för hon kom på att man skulle akta sej för Kira, för Kira ruskar av sej på henne *asg* ser för roligt ut.


Efter den promenaden åkte vi å tog en mjukglass... sen handla inför morrondagens grillning. Jag ska göra hemmagjord potatissallad, blir mycke godare än färdig.


På hemvägen for vi förbi en "badplats" nere vid älven, dit man kan ta hundarna med sej... Vi ville testa hur Ami beter sej... Så... första stegen ut i vattnet såg man verkligen på hela hon att hon tyckte det var jätteläskigt VA MATTE, kan man inte GÅ på vattnet *asg* men sen va hon ju tvungen att följa efter Tess och Kira, så då trevade hon sej iväg, å till slut så höll vi såklart inte på att få henne därifrån, så mkt tyckte hon om att vara i vattnet :+)

Kul, då har man tre stycken badmonster då :0)


Ha en riktigt trevlig pingshelg!


Av Eva - 8 maj 2008 07:47

Tja där ser man!


:0)

Tränade lydnad vid halv tio idag, på Flogsta. (en badanläggning/frilufsområde) strax innan Kramfors stad.

Träffade som sagt Annica å Texas och så bestämde vi att vi skulle lägga ut spår, som skulle få ligga medan vi tränade lydnaden. Så jag gjorde ett ENKELT rakt spår, med en leksak som slut.... tänkte de att eftersom att jag aldrig gjort personspår, så börjar ja enkelt.... vilket vi kommer till snart, HUR det gick.


Annica lade ett lite svårare spår för Texas eftersom att hon gjort det förr... sedan gick vi ner till fotbollsplanen och körde lydnad där, jag hade planerat att rikta mej på linförighet, ställande, och rutan.

Började lite smått med stegförflyttningar för att få med mej Kira... idag va det en HELT ANNAN hund, mot igår... hon gick jättefint! följsam och inga krångligheter alls, trots att matte gjorde massor av hyss :0) typ skutta fram, hoppa på ett ben, krypa på backen, osv osv *jävla-tur-man-kan-bju-på-sej-själv* måste sett helt jäkla "bengt" ut!!! skulle nån stanna å titta skulle dom väl ringt ambulansen för omedelbar inburning på dårhuset *asg*


Ställandet hade jag planerat att leka fram... å jisses va bra även detta gick!! stannade till å med under SPRÅNG!!! *dutti-kikka* :0)


Rutan då.... jaa ja kan inte annat än säga JIPPIEEEEEEEEEEE det funkade två gånger av två!!! sen slutade jag.... vilken underbar hund man har!!!


Spåret då? jaaa.... man é ju totalt knäpp... när man VET att hon är superduktig på att spåra, å så litar man inte på sin pärla!!! *smäll-på-käften-skulle-man-ha*

Tja, kopplar på spårselen, tar KOPPLET istället för spårlinan, (i sin enfald tror man ju att man måste göra skillnad, för att hon inte ska blanda ihop personspår alt viltspår) går upp mot spåret, märker att Kira redan en bra bit ifrån avsparket till spåret, fått upp vittringen.... *mm-förvånad-matte-här-nu-då*

Går fram, pekar och peppar Kira lite grann... å sen hinner varken matte, eller Annica med!!! hon skulle nämligen fota under tiden Kira GICK spåret....

STORT GAPFLABB här nu då............ vad tror ni Kira gör.... tja... hon spårar detta enkla raka spår på typ en halv sekund KÄNDES DE SOM... så varken jag eller nån fotoförevigande, blev av... :0)


Med andra ord.... för lätt för henne....

Nåja, det är sånt man lär sej av...



Av Eva - 8 maj 2008 07:36

Japp då har mer än halva veckan gått. Igår va jag på klubben såklart.... Tränade lite lydnad, men hon é totalt okoncentrerad... men snart borde löpet vara över för denna gång!


Suttit och spanat på datum för mentalbeskrivning, och det lutar väl åt augusti och övik....


Igår innan jag åkte till klubben så hälsade jag på en vän som har 7st labbevalpar kvar hemma.... å jissa om jag VILLE HAAAAAAAAAAAAAA!!! föll pladask för en hane, med grön märkning på nacken... suuuuuuuck.... :0) vill ha vill ha vill haaaa :0)

Men såklart, karln skulle få tokfnatt om jag kom hem med en valp.... *tihi-som-om-ja-skulle-bry-mej* *asg*

Det var verkligen en urtrevlig kull!!! oj va mycket arbetsvilja det kommer att vara i denna kombination.... alla kommer framskuttande på inkallning redan! lyssnar kanonbra på visselpipan, och hon visade även att dom redan kan början till apporteringen! ja jösses, så kul å se dom.


Hoppas dom får fina och aktiva hem! jag skulle som sagt GÄRNA adoptera en liten viss grönmärkt hane :0)


Näpp, nu väntar ett träningspass med Kira, med Annica och Texas, en vit herdehund som väl fortfarande få gå under "valp" *asg* fast han inte ser ut som valp längre... han växer som ogräs.


Vädret ser ut att vara *suck* =blåsigt, molnigt, och möjlighet till sol "kanske"


Ha de bäst...

Här kommer lite bilder från träningshelgen på Kira 

Av Eva - 7 maj 2008 08:53

märker jag :0)

Inget speciellt har väl direkt hänt. Hund/klubb osv tar de mesta av tiden...

Igår satt jag och sorterade/skrev ut en massa papper, som "ja-ska-bara-" inte tagit itu med TIDIGARE... vilket resulterade i att jag blev GRÅHÅRIG!!

VARFÖR VARFÖR VARFÖR ska man vara så bra på att skjuta upp saker, istället för att göra klart det på en gång! *mutter-mutter*

Nåja, nu är de utskrivet och "någorlunda klart"


Ikväll är jag ansvarig i köket, så då blir det klubben igen. Borde nog kraftigt KRÄVA en sängplats där *asg*

Men det är kul samtidigt, annars hade jag inte tagit på mej de hela.


Har även hunnit med lite utesysslor, och givetvis så har vi ingen fungerande gräsklippare, å såklart fattas de vesäntligaste... PENGAR till inköp av en ny. nåja, få väl se hur de hela löser sej.... mest av allt önskar man att man hade råd med en billig åkgräsklippare, eftersom att det är en stor tomt, och vi båda är rätt risiga i kroppen....

Hehe, ingen som har lust att ge bort en gräsklippare?? mottages gäääääääärna :0)


Näpp frukost väntar... ha de bra

Av Eva - 5 maj 2008 22:45

Måndag igen.


Idag har det vart soligt, men tyvärr har det blåst rätt kalla vindar. Har krattat framsidan klart nu iallfall... nackdelen är NACKEN, så klart... har jkligt ont just nu, men men... har man hus får man försöka stå ut.


Fint blir det iallfall. Nick hjälpte mej han med :0) 

Annars har här väl inte hänt nåt nytt, håller på ute i den mån man orkar och hittar inspirationen :0)


Natti natti 

Av Eva - 4 maj 2008 08:05

Morrn morrn... idag väntar sökskogen. Ska bli kul, då det var ett tag sedan. Det har "tyvärr" vart annat som fått lov och gå före... tex MH-4kursen. :0)


Vädret ser väl rätt hyfsat ut, mulet men det blir förmodligen en rätt solig dag.


För övrigt på dagens planering då? tja, de lär väl bli städning då... blä för löpande tikar *asg* Just nu höglöper dom båda två, vilket INTE är speciellt kul. Kira blir risig i magen... vet inte om de hela har att göra med stressen hon haft vid smällareländena härromdagen, eller om det är själva löpet... jaja, strunt samma... de får bli välkokt ris och annan skonkost så blir det nog bra de hela....



Ha en bra dag.


-----------------------------------------------

Hej å hå, tillbaka igen efter sökträningen.

Kanonväder hade vi, började lite kallt, men sen steg solen och värmen kom.


Söket gick jättebra! trots höglöp och länge sen det blev "riktig" sökträning.

Hon schabblade bort sökrullen tack vare att matte ropade in henne... annars gick de andra jättebra... men de märks att hon inte är i full kondition, får ta å konditionsträna mera.


Det jag blev mest glad över idag var att vi skulle köra en platsliggning med skott.... jag hade Kira kvar i bilen, men hade luckan öppen och radion på lite lågt, vi beslutade att det skulle bli 2 skott, de fick räcka... så jag gick ifrån gruppen, och stod nog i motvind, så skotten lät väldigt "lågt" ....


När jag kom tillbaka till bilen hade vi bestämt att vi skulle göra något kul med Kira för att hon skulle få så pass bra erfarenhet som möjligt... ja hade såklart (dumma mej) förväntat mej en skakande hund som låg å flåsade... men icke sa nicke!! hon viftade genast på svansen och ville visst följa med matte ut... så de va absolut nema problema!!! hon fick göra lite budföring och sedan fick hon vara med oss i gruppen när vi fikade...


SÅÅÅÅÅÅ otroligt lättande det känns!!!!  då har inte arbetet med skotträningen vart förjäves! utan de är smällarhelvetena som hon är skraj för...


Nu ska vi grilla så ha en bra kväll...


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards