Alla inlägg under april 2008

Av Eva - 11 april 2008 19:01

fler bilder

Av Eva - 11 april 2008 18:50

Whoooo fredag å LEDIG *asg* har bestämt mej för att INTE göra nånting varken i kväll eller under heeeeeeeeela dagen imorron.. bara lata mej och koppla av HEMMA.... för hemma, har vart klubben nu ett bra tag... fattas som sagt bara sängen där.... men visst.... de är mitt eget intresse, och jag väljer själv.... men vissa saker ska bara göras....


Har tränat rätt aktivt både lydnaden och egen träning hemma, både spår och uppletande.... så kul, och Kira älskar verkligen att få jobba! känner lite dåligt samvete dock över både att Tess blir "åsidosatt" och att John får vara hemma så mycket, om bara pengarna fanns till körkortet för honom!!! va mkt friare det skulle vara.... det står HÖGST upp på önskelistan just nu.


På söndag är det kursavslut i H.sand MH-4 utbildningen till A-figge är den dagen.... hugaligen, kl 06:45 ska vi vara där... så de blir en ohygglig morgon, min stackars kropp är inte gjord för det tyvärr... visst, sommartid är det enklare, men när det är de väder de är nu, med mulet ena dagen, snöfall nästa, och vinden som ständigt ska blås... tja då mår jag inte så värst bra, iof så försöker jag inte bry mej och känna efter så mkt, men de straffar sej i längden det med.


Mimi som Ami numera för de mesta kallas för (iof så säger jag MINI) är väldigt bitig just nu, antar att rätta tänderna är på gång, hon har fått en hel del av sina rätta bissingar men fler fattas.... och kommer.


Men överhuvudtaget så är hon superduktig! lättsam att ha att göra med, lyssnar bra, men jag själv skulle lagt ner mer krut i uppfostran redan NU, istället för som husse VÄNTA.... man vinner såååååååå oerhört mkt genom att ta lydnaden NU istället för "sen" då slyngelåldern kommer, och de flesta slår dövörat till... Men men, de är ju "husses hund" *hm, harkel* så han må ju göra som han vill....


Näpp nu har jag inge mer att förtälja för dagen.... önskar er en härlig helg.

Av Eva - 9 april 2008 10:45

Ett stort grattis till min moster som fyller år idag! Tyvärr kommer vi inte att åka dit. Jag har ett möte ikväll, och vädret är inge kul alls!!! snö återigen!! blöt tung jävla snö. Vill ju ha slut på snöskiten NUUUUUUUUU juh!! å då formligen vräker det ner vitt h-v...e.


Har vart ute dryga timmen med hundarna, så skönt att se dom i total frihet... fullt ös medvetslös *asg*


Igår tränade jag ju lydnad två pass, och banne mej att de verkligen ger resultat!!! går de så här bra som de går på träningarna, så är ett förstapris inga som helst problem. OM mattes nerver kan hålla sej i styr förståss!


Har planerat in en del tävlingar nu i april-maj.... sen får vi se om det blir ett MH i slutet av maj med, eller om de blir i juni... får se om inte fröken får för sej att börja löpa... förståss....


Näpp nu väntar kaffet...

Ha en bra dag. 

Av Eva - 8 april 2008 13:42

Hej hoppsan sa...

Snö snö snö och återigen snö.... det sammanfattar vädret idag eller hur... + strömavbrott i hela stan, med omnäjd.... typ Härnösand och Sollefteå med... dock ett kortvarigt sådant... men de ställde till med näst intill soppatorsk. Eftersom att bensinpumparna inte funkade... nice värre....


Så, tillbaka till rubriken.... kl 10 imorse var jag på klubben för att träna lydnad med nya lydnadsgänget.... hm, planen var TOM.... i princip... förutom en tjej till och så jag... så vi tränade lite lydnad och de gick väl bra det med... men tanken med att träna i grupp är ju ändå just det att träna i GRUPP.... för att få mer störning och för att kunna utbyta erfarenheter osv.... nåja, inget att göra nåt åt..


Sen skulle jag åka hem igen, för pappsen skulle komma på em. Då startar inte hennes bil!! så det slutade med att jag fick åka å hämta John, tack å lov att han finns! :0)

det var ett "enklare fel" att åtgärda så nu funkar bilen igen...



----------------------------------------------------------------------------------------

Så kontentan av de hela är att jag får ta å börja fundera på detta med att åka till klubben så mkt... de är trots allt 5 mil tur å retur... vilket innebär idag... att jag kört (kommer att köra) 15 mil bara till klubben... eftersom att jag ska träna lydnad ikväll igen. Men va gör man, de är ju mitt enda och största intresse... och självklart måste jag ju träna om ja ska komma någon vart.... *L* man kanske kunde söka bidrag nånstanns ifrån....

----------------------------------------------------------------------------------------------

Avslutar med en rolig historia, fast ja vet inte om ja ska kalla de för HISTORIA, för själv tycker jag de är mer FAKTA på hur det ÄR *asg*


Ha en trevlig dag....

----------------------------------------------------------------------------------------------

Ursprung:
Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaks i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar. När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen.´
Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan. Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om “matte” bryr sig för mycket om andra karlar!


* Kostnader:
Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt.
En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, dvs licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.


* Allmän skötsel:
För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Västerbottenrasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman. OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder i vissa fall!


* Raser:
Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder. Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bedjande, sammetsbruna ögon… men tänk på att dessa karlar oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar.
Vi vill därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser. Vi väljer att här presentera Västerbottenrasen. Vad som kännetecknar Västerbottenrasen är främst ett lugnt psyke, relativt lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända. Då Västerbottenrasen är framavlad i ett strängt klimat vistas de ofta utomhus vintertid, gärna två och två eller i flock, företrädesvis på snöskoter. En könsmogen Västerbotterkarl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de riktiga “stridstupparna”, de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet att veta sin plats. Även den lugnaste Västerbottenkarl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt tillrättavisa honom. Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne eller en utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför tipsextra. Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små tjänster.


* Uppfostran:
Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van karlar kan till och med bli rädd. En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra. Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!


* Avel:
Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi vill rekommendera.
Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i åtanke. Förövrigt brukar Västerbottenkarlarna visa sig villiga till avel, något som bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman även om motsatt reaktion i kan sällsynta fall förekomma. Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin avkomma, inte vill kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman. Sådana karlar är inte lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara. Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har sådana defekter innan de tar hem honom.

Av Eva - 7 april 2008 22:59

Bläääää, hatar verkligen detta väder... snöblask, alternativt regn... mulet och grått... å man blir på ett pissigt humör...

Nä tacka vet jag sommar/höst å när våren kommit, UTAN snö/regn...


Så en allmänt låg dag... förberett kvällens rallylydnad... hittat stamtavlan!!! *hallleluja* asg. Hittade även ett till papper jag sökt flera månader... så lyckan va total... NU MÅSTE de bli ordning på torpet ang pappers(O)ordningen, eller snarare BRIST på...ordning.


Kvällens rallyträning gick jättebra, så bra så att flera av kursarna ville att jag skulle ha kurs i det hela *garv* kul kul... vi får väl se hur det blir med den saken... men helt klart jättekul att det är efterfrågan på det. Å det ÄR verkligen en kul grej att hålla på med.


Så trots ihållande snöfall (BLÖTSNÖ, såklart, va annars) så blev kvällen lyckad!


Nu väntar sängen... natti natti

Av Eva - 6 april 2008 22:02

En trökig dag... har ont i höger knä då jag måste gjort mej illa under gårdagens skuttande i skogen :0) märket inget igår förrn på kvällen, då knät började svälla.

Nåja, nog gnällt... sånt man får tåla, å jag är tydligen inne i ett jävla stimm av skit just nu.


Har inte blitt av någon långprommis idag ens!!!! *jisses anåda* men förhoppningsvis är jag bättre imorron....


Syrran va hit en sväng på eftermiddagen... vi satt å surrade en stund och sedan åkte hon hemöver.... min systerson har vid tennisspelandet i helgen skadat sej å slitit av en sena i foten stackarn....


Nåja, ha en bra vecka.

MH4

Av Eva - 5 april 2008 18:40

Phjui, eller nå´t.....


En intensiv dag, men otroligt rolig. Det gick över förväntan, trots att jag är totalt slutkörd... känns det som. Så just nu är jag glad över att vara HEMMA :0)


Senare ikväll skulle jag vart barnvakt en stund, men i skrivande stund är jag skitglad att det INTE blev så... har för ont i nacken för att orka va "social".... en dag som figge i skogen räcker gott å väl, nästa söndag blir en astidig dag, kl kvart i sju på morgonen ska vi vara i Härnösand, för att först bygga MT bana, och sedan vara figuranter, + plocka ner banan efteråt. 7st hundar är det som skall testas. Men men, en vecka kvar drygt, hoppas jag är pigg då.


Imorron ska jag INTE göra ett skit! bara vara.... känns lyxigt som fan rent ut sagt... så det blir väl en långis med hundarna, sen måste jag leta stamtavlan till Kira.. vette tusan vart jag har lagt den!!! å den MÅSTE jag ha inför lydnadstävlingen den 26...

Ligger säkert på en skitabra plats, å bara retas....


Nu har vi tre st uttröttade hundar, så kvällen lär bli lugn :0)


Ha de bäst...

Av Eva - 4 april 2008 16:13

Jaa man kan få frispel för mindre, men tack å lov funkar det nu igen... trots ett modem som är tvärpaj ... nåja vi vet alla att det kommer att ta tiiiiiiid tack vare att TELIA eller snarare FELIA är segare än segaste kolan... inte fasen lär dom ha slängt ett modem på brevlådan på stört inte... utan de lär dröja flera daaaagar eller veckor... vi får väl se..


Tja vad har hänt här hemma då?....

Tja hundklubben såklart... styrelsemöte, medlemsmöte, kurs... å barnvakt idag, kan förkorta veckan till dessa ord :0)


Imorron är det heldag ute i skogen som gäller... fick just ett mail där det stod att vi skulle vara beredda på en heldag ute, så medtag varma kläder och hundarna :0)

Ja, det handlar inte om sök denna gång, utan det är MH4an som är på gång... så figurant står på schemat imorgon, och på kvällen ska jag roa mej med att sitta barnvakt igen. Gullepojkarna... :0)


Nåja, de va väl de hele för nu..

Trevlig helg.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards